4spar sänker räntan med 1%

Från och med årsskiftet 1 januari 2019 så har finansbolaget 4spar sänkt sina sparräntor med 1% på sitt rörliga sparkonto och sina fasträntekonton. Nya räntan på det rörliga sparkonton är 5,5%.

Fasträntekonto 3 år utgår

Vidare så noterar vi att sparformen Räntekonto 3 år utgår från produktsortimentet. Den här produkten har tidigare haft en ränta på 10% vilket var marknadens bästa sparränta. För de som redan bundit pengar innan 2019 så behålls de högre räntorna fram till kapitalisering. För dig som öppnat ett fasträntekonto men inte satt in pengar så säger 4spar så här via ett informationsmail:


Gällande befintliga aktiva räntekonton 3 år utan något insatt kapital så kommer dessa att upphöra från och med 1:a januari 2019 då produkten utgår från vårt produktsortiment.

Nya räntor 2019

SparkontoBidningstidRäntetypÅrsräntaEffektiv ränta
InlåningskontoIngenRörlig5,50%5,50%
Räntekonto 3 mån3 månFast6,1%6,24%
Räntekonto 6 mån6 månFast6,6%6,71%
Räntekonto 1 år1 årFast7%7,00%
Räntekonto 2 år2 årFast8,1%7,80%

Tänk på att det totala kapitalet per person aldrig får överstiga 50 000 kr och att kontona inte omfattas av statlig insättningsgaranti.

Fördelar med rörligt sparkoto

Ett rörligt sparkonto är ett bra val för dig som har ett mindre kapital som behöver förräntas. Då kan det vara skönt att veta att du kan sätta in och ta ut pengar när du själv vill.

Rörliga sparkonton kan också användas som buffertkonton för oförutsedda kostnader eller som spardepå innan pengarna flyttas till sparformerar som fonder eller aktier.

Varför fasträntekonto?

Fasträntekonto med bindingstider på 3 månader till 2 år är bra för dig som vet att du inte behöver pengarna. Då kan du binda dem och i gengäld få en bättre sparräntan än hos det rörliga sparkonton.

Fasta sparkonton brukar vara populära när man har ett specfikt sparmål såsom ett bröllop eller en semesterresa som ligger 1-3 år fram i tiden.

4spar har funnits länge

Vår jämförelsetjänst Bästasparräntan.net har funnits sedan 2012 och ända sedan dess har 4spar erbjudit attraktiva sparräntor. Det är, vad vi kan minnas, första gången man sänker sin ränta. Den är dock fortfarande mycket attraktiv på marknaden då få aktörer kan erbjuda samma höga sparränta. Om du vill läsa mer om 4spar.

Korta fakta om 4spar:

  • Marknadsledande inom konsumentkrediter
  • Ingår i koncernen 4Finance Group som äger varumärken som 4spar, Vivus.se, Onea.se
  • 1000 anställda
  • 2 miljoner aktiva kunder