Ikano Bank

Ikano Bank AB är en svensk bank som bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Ikano Bank är grundat av familjen Kamprad och har därför en stabil ägare med IKEA i bakgrunden. Ikano Bank startade precis som IKEA för att ge de ”många människorna” ett bra alternativ i vardagen. Banken grundades år 1995.

Banken är nischad och sköter sina kundkontakter i huvudsak via Internet. Ikano Bank har banktjänster som omfattar produkter såsom lån, bolån, kreditkort och sparkonton till privatpersoner. Andra finansiella tjänster finns för företag som leasing eller lån för köp av bilar eller andra inventarier. På privatsidan finns finansiering för konsumtionsvaror.

Ikano har i kundundersökningar fått goda placeringar för sin service och bemötande. Enligt Svenskt kvalitetsindex årliga undersökning har banken Sveriges mest nöjda lånekunder.

Tjänster hos Ikano Bank:
Sparkonton, lån, kort, leasing och factoring

Sparkonton hos Ikano

Hos Ikano Bank kan du som företagare eller privatperson öppna sparkonto med bästa sparräntan. Kontona som finns tillgängliga  förutom normalkontot heter sparkonto plus och fix. Hos Ikano får du insättningsgaranti på dina sparkonton. Se startsidan på den här sajten för en topplista på de banker som erbjuder bäst ränta just nu. Konton med garanti erbjuder tyvärr en lägre ränta, men istället är dina pengar garanterade av staten. Ikano erbjuder Bank-ID för att öppna sparkonto snabbt och enkelt över internet.

  • Fördelar: välkänd och stark ägare, bra kundsupport, insättningsgaranti
  • Nackdelar: låg sparränta

Kontakta Ikano Bank

Kundservice: Mån-Tor 09:00-20:00, Fre 09:00-17:00, Lör-Sön 10:00-17:00
Privatpersoner ringer: 0476-88 000
Företag ringer: 08-514 203 20
Huvudkontoret ligger i Stockholm

Ikano Bank
Box 717
343 82 Älmhult

Organisationsnummer: 516406-0922

* Obs kontaktuppgifterna och tjänsterna kan förändras över tid. Dubbelkolla alltid med Ikano Banks egna hemsida.