Öppna sparkonto

Idag kan du öppna ett sparkonto på en bank över internet på bara några minuter. Det svåra kan vara att veta på vilken bank som ger bäst ränta. Vi ger dig tips och råd på vilka bankkonton som har en bra ränta med statlig bankgaranti samt sparkonton som har en högre ränta men då utan insättningsgaranti. Vi har listat flera bra sparkonton med bäst ränta här som du kan öppna direkt.

Hur ser kraven ut på ett sparkonto

Du kan enkelt läsa om de olika sparkontona och deras krav genom att besöka deras hemsidor via våra länkar, men ofta är det fria uttag och ingen bindningstid som gäller. Det är generöst av de banker som erbjuder fria uttag då det kan vara skönt för dig att kunna ta ut pengarna precis när du vill. Dock kan det ibland ta 1-2 bankdagar innan pengarna kommer in på ditt ursprungliga bankkonto som du kopplat till ditt sparkonto. Däremot kan det ibland vara en maxsumma för pengar som du kan sätta in.

Fasträntekonto med 4-10% ränta

Du kan såklart också välja att binda pengarna för att få en högre ränta på ditt kapital. Det gör du enklast igenom att välja det bankkontot som passar dig bäst, ofta kan du välja mellan 3 månader, 6 månader, 1 år, 2 år eller 3 års bindingstid. Fördelen är att du låser in pengarna så att du inte kan plocka av dem och att du får en förutbesämd fast ränta av banken (vid rörlig ränta så kan sparräntan höjas eller sänkas till din fördel eller nackdel). Om du är intresserad av ett fasträntekonto (fast ränta) så erbjuder både Akelius Spar och 4Spar sådana sparkonton till 4-10% sparränta om året. Dessa erbjuder den bästa ränteutbetalningen i branschen just nu
sparkonto med bra ränta

Så här öppnar du ett sparkonto på internet

Om du besöker hemsidan hos någon av de banker vi listat på startsidan så kan du vara säker på att du har hittat marknadens bästa sparräntor. När du är nöjd med räntan så fyller du i en ansökan om att öppna sparkonto, uppgifterna som du ska fylla i är oftast personnummer, för- och efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Avslutningsvis så klickar du på skicka iväg ansökan och du får då signera ett kontoavtal med din e-legitimation eller så kan du välja att avtalet ska skickas hem till dig per vanlig post. Du skriver då under avtalet för hand och postar tillbaka i det redan märkta brev som följer med. E-legitimation kan du enkelt ansöka om hos din internetbank på t.ex. Handelsbanken, Swedbank, Nordea eller SEB.

När du har skrivit under ditt avtal kan du direkt flytta över pengar från din vanliga bank till ditt nya sparkonto. Därefter börjar dina pengar snabbt att växa med den bästa sparräntan på marknaden för 2017.