Om Bästasparräntan.net

Bästasparräntan.net är en svensk jämförelsesajt som listar och jämför sparkonton för att hjälpa dig hitta bästa sparräntan just nu. Vi strävar efter att ge dig en överblick av vilka erbjudanden som finns på marknaden så att du kan avgöra vilket sparkonto som passar dig bäst.

Våra skribenter har ett stort intresse för privatekonomi och har sedan 2012 skrivit topplistor, guider och artiklar inom sparande. Vårt mål är att hjälpa dig till bättre beslut i din privatekonomi.

Hittills har vi hjälpt flera hundratals svenskar att hitta bästa sparräntan till bästa villkoren.

Vi har samlat Sveriges bästa sparkonton

Vi har listat några av Sveriges bästa sparkonton med insättningsgaranti och utan insättnignsgaranti, allt för att underlätta för dig som sparare. Förutom sparräntor så kan du läsa och få tips om att privatekonomi och andra vanliga frågor som kan dyka upp i vardagsekonomin.

Vi jämför endast andra företags sparkonton

BästaSparräntan.net är inte en officiell sajt för företagen som erbjuder sparkonton och vi ger inte finansiell rådgivning. Vi erbjuder däremot en kostnadsfri informationstjänst för dig som besökare på den här webbplatsen.

Det är bankerna och inlåningsföretagen som får bekosta driften och arbetstimmarna med en provision i det fall du registrerar ett konto. Du binder inga avtal hos oss eller betalar något extra för att du klickar dig vidare från BästaSparräntan.net.

Vanliga frågor

Är bästasparräntan.net en rådgivare?

Nej. Vi tillhandahåller bara information om utvalda sparkonton och nischbanker som erbjuder höga sparräntor. Vi erbjuder inte själva några sparkonton utan tipsar och jämför alternativ och sedan får aktörerna själva stå för tjänsterna. De banker och kreditinstitut som finns listade på startsidan är samtliga under Finansinspektionens tillsyn.

Sparkontot som jag letar efter finns inte, varför?

Vi försöker göra listan över sparkonton så komplett som möjligt. Målet är att endast ta med seriösa företag med gott rykte på marknaden. Om du märker att att ett sparkonto eller företag saknas i listorna så kan du maila oss om detta.

Varför varierar räntorna så mycket?

Anledningen till att sparräntorna ändras så ofta är för att företagen anpassar sig till styrräntan som Riksbanken beslutar. När reporäntan sänks så minskar kostnaden för pengar i system. Det gör att bankerna måste sänka sin inlåningsränta, det vill säga räntan du får på sparkonton blir lägre.

Hur kan vissa banker erbjuda så mycket bättre räntor?

Därför att de är nischbanker som behöver pengar för att expandera sin verksamhet eller låna ut pengar till andra. Eftersom de får en högre avkastning på dina pengar kan de också betala tillbaka en bättre sparränta. Eftersom dessa sparkonton inte omfattas av insättningsgrantin så får du också en högre ränta på grund av saknaden på garanti ifall banken går i konkurs.

Hur ofta uppdateras räntorna i listan på startsidan?

Räntesatsen i tabellerna uppdateras manuellt på den här sidan, vilket gör att uppdatering sker i mån av tid. Vi kan inte garantera att räntorna är aktuella därför rekommenderar vi alltid att du besökaren sparbankens egna hemsida (vilket du måste göra för att kunna öppna sparkonto). Vi saknar resurser och system för att automatiskt stämma av och uppdatera sparbankernas listräntor på sparkonton.

Kontakta oss

Hör av dig till kontakt@bästasparräntan.net om du har frågor, synpunkter eller funderingar om den här webbplatsen.

Regelefterlevnad