Så här blir du miljonär i Sverige

Bli miljonär

Hur blir man miljönär i Sverige? Det är det många som undrar. Här tipsar vi om hemligheterna som de rika känner till, men som vanligt folk inte har lärt sig än. För att bli en miljonär så måste du tänka som en miljonär!

Att bli rik handlar om att välja de rätta sätten. Många tror att det är en karriär och hög lön som gör en rik. Visst får du en social status att ha ”lyckats” i karrären, men faktum är att ju högre lön du tjänar desto högre skatt betalar du. Skattereglerna arbetar alltså emot dig. Rika väljer ofta att säga att det var ren tur att de blev miljonärer, men det säger de bara för att folk inte ska bli avundsjuka. Det finns en plan och skicklighet bakom nästan varje förmögen människa.

Hur blir man miljonär då?

Du blir miljonär genom att låta dina pengar arbeta åt dig. De flesta miljonärer har blivit det genom att starta företag och sedan låta företaget växa med högre försäljning och vinst varje år. Sedan har de tagit ut en normal lön men desto större utdelningar. Tricket är att utdelningar beskattas med 22-42% istället för 50-60% som lönen. Många väljer också att starta aktiebolag och arbeta som konsulter genom sina egna bolag. På det sättet kan de själva välja hur mycket de tar ut i lön. Många vill hellre återinvestera sina vinster i nya bolag eller placera pengarna i aktier på börsen.

Det andra vanliga sättet är genom att lägga undan pengar på sparkonton och sedan investera dem i aktier när vi har en allmän börskrasch eller när enskilda aktier är prisvärda. Aktier har blivit en bra sparform med hjälp av investeringssparkontot där kapitalet endast beskattas med ca 1% per år. Givetvis måste du skatta fram dina pengar från första början, men 1% i skatt är ändå bättre en den gamla skatten på 30% som du hade i ett vanligt aktiekonto.

Hemligheterna förmögna människor inte delar

 • De förstår att tid compoundar, om du gör lite varje dag som tar dig framåt så blir det giganstiska resultat över tid.
 • De vet att du måste ge först för att få senare. Du måste alltså investera eller vara generös med dina pengar först inan du kan få avkastning och resultat längre fram.
 • De förstår att människor är drivkraften bakom företag, organisationer, myndigheter och allt annat. Se människan och vad den vill ha så ökar chanserna att få som du vill i framtiden.
 • De förstår att 1 krona idag kan vara värd 10 kr om 7 år. Men bara om de investerar kronan i en tillgång som har 10% avkastning per år. Det gör att de är ekonomisk medvetna. Hur får man 10% avkastning? Kolla in 4spar som har ett sparkonto med bästa sparräntan.
 • De förstår att hälsan är bland det viktigaste. Hur rik du kan bli hänger ihop med hur länge du lever och kan njuta av pengarna.
 • De tänker på nästa generation. Tid är den viktigaste resursen tycker rika människor. Därför planerar de alltid att pengarna ska gå i arv så att man sparar tid för nästkommande generation. Ansvar är viktigt för de rika.

Vad hindrar folk från att bli rika?

Det finns några faktorer som gör att folk inte blir miljonärer:

 • Hög skatt på arbete
 • Okunskap om privatekonomi och placeringar
 • Brist på tid
 • Rädsla för risk
 • Brist på tålamod

Om du tror att du kan gå runt punkterna ovan så har du en chans att bli miljonär i Sverige. Det gäller att tjäna pengar, sedan att spara dem och sist investera för att få dem att växa på egen hand. Att låta sitt kapital arbeta i samhället är viktigt därför du har bara 24 timmar om dygnet. I slutändan är tiden och avkastningen de viktigaste faktorerna som bestämmer hur rik du kan bli.

Lämna en kommentar