Två sparkonton har bäst sparränta för oktober 2014

Sparkonton med bäst sparränta är en given affär för att kunna koppla av inför hösten. Många har sålt av sina aktier och fonder för att kunna släppa börsen och finansmarknaden under jul och ledighet. Se till att du får ut maximal ränta på dina pengar. Trots att du inte har pengarna i aktier eller fonder så kan du fortfarande få ut 6,5% rörlig ränta hos 4Spar. Här får du tips på två sparkonton med hög sparränta.
 

Nu när reporäntan är rekordlåg så är det många som börjar sälja av sina aktier för att placera pengarna på sparkonton med hög ränta. Detta beror på att nära räntorna börjar höjas så är det en signal om att aktier blir mindre attraktivt gentemot sparkonton. Risken ökar för aktier medans avkastningen minskar.

Vi har sett indikationer från USA att räntehöjningar är på väg. Efter flera år av stimulanser så har tillgångspriserna på fastigheter, aktier och obligationer ökat och man är nu rädd för att den reala ekonomin inte klarar sig utan stimulanser. Warren Buffet är en av de investerare som har sagt att han misstänker en krasch den dag då FED börjar höja räntan. Då är han beredd att köpa mer andelar i fantastiska företag, som han brukar säga.

4Spar, 6,50% rörlig ränta
Obegränsat med fria uttag
Ingen bindningstid
Ingen insättningsgaranti
Läs mer här
 
 
Akelius, 5,5% rörlig ränta
Inga fria uttag
1 år i bindingstid
Ingen insättningsgaranti
Som sparkund hos Akelius får du förtur till någon av deras 34 000 lägenheter
Läs mer här