5 av de bästa spartipsen

På den här sidan får du lära sig placera dina pengar på sparkonton med bäst sparränta. Men för att kunna ha några pengar att spara är det viktigt att du tar till dig de här tipsen vi har skrivit till dig.

Det kan kännas tufft att få pengar över till sparande, men det går om du bara vill. Börja med att lägga undan 5-10% av din lön varje månad så har du en bra grund i ditt sparande. Betala dig själv först innan du konsumerar upp resten av din lön så har du alltid ett sparande att överföra till något av dina sparkonton som ger högst sparränta. Att dra ner på dina utgifter är något du själv kan påverka, att däremot få löneökning är inte alltid lika lätt att påverka.

1. Storhandla mat från Willys, Lidl eller netto när de har bra kampanjer och rabatter. Har du ett bra förråd hemma så kan du bunkra upp på den mat som är rea på. Frys gärna in så mycket mat som går.

2. Laga din mat hemma och ta med lunchlåda till jobbet. Du anar inte hur mycket pengar som går att att äta lunch på stan. Du kan spara ca 3 000 -6 000 kr per år.

3. Det som är dyrast att handla i mataffären är oftast läsk, öl, chips, godis, vin med mera. Passa på att sluta eller dra ner på det som är onyttigt och spara på både hälsa och ekonomi.

4. Säg upp betal-tv, tidningsprenumerationer, fast telefon och lotterier. Pengar strömmar iväg till räkningar för saker som inte ger dig något värde tillbaka. Avsluta samtliga.

När du har lyckats spara ett belopp är det dags att placera pengarna på ett sparkonto med bäst ränta.