Högsta sparräntan 2015

Som det ser ut nu så kommer de högsta sparräntorna att bli lägre under 2015 eftersom styrräntan kommer ligga kvar på 0% under en längre tid. För att räntan på sparkonton ska bli högre behövs ett bättre ekonomiskt klimat i form av högre ekonomisk tillväxt. Med andra ord behöver det exporteras och konsumeras mer i Sverige så att vi får en högkonjunktur med inflation på köpet. Till dess så är risken hög att vi har en sparränta om är lägre än vad den har varit på länge.

De två bästa sparkontona 2015

  1. 4spar – 6,5% ränta rörlig, fria uttag, max 50 000 kr
  2. AkeliusSpar – 3% ränta rörlig, fria uttag, max 50 000 kr

Under 2015 kommer det finnas få bankkonton som erbjuder en sparränta som investerare och placerare är nöjda med. Storbankerna kommer behålla sin inlåningsränta på 0-1% eftersom de inte behöver inlåning, deras fokus ligger snarare på utlåning.

Det diskuteras om amorteringskrav och borttagning av ränteavdraget från Finansinspektionens håll. Sådana aktioner skulle kunna få husägare att sälja av extra fastigheter som sommarhus och sommarstugor. Kapital kan sedan placeras på sparkonton, så det finns en chans till en ökning av sparkapital till sparkonton. Många kommer vilja ha en så hög avkastning som möjligt därför är det inte omöjligt att fler kommer välja de sparkonton som inte har insättningsgaranti mot att man får en högre sparränta efter inflation. Spana in vilka sparkonton som har högst sparränta för i år så får du en uppfattning om vilka som kommer ha bland de bästa räntorna för 2015 också.

Högsta sparräntan 2015

Lämna en kommentar