10 saker som är onödiga utgifter

onödiga utgifter att spara in på
Onödiga utgifter att spara in på. Går du verkligen på gymmet tillräckligt ofta för priset av medlemskapet?

Har du upplevt känslan av att du köpt något onödigt och ångrat ditt köp? Ibland kan spontana köp göra att man tar fel beslut, det är ju så lätt att dra kortet i affären. Här kommer 10 saker som du kan sluta slösa pengar på.

Onödiga utgifter att spara in på

1. Lyxiga märkesprodukter. Om du köper märkesvaror så betalar du överpriser på dina kläder. Företagen har stora vinstmarginaler på sina klälder på grund av varumärkena. Visst är det högre kvalitet, men du sparar pengar på att välja kläder från t.ex. H&M.

2. Förseningsavgifter på räkningar. Betala räkningarna i tid så slipper du helt onödiga utgifter.

3. Rökning är dumt och dyrt. Du får en sämre hälsa men också en sämre privatekonomi. Har du barn så påverkas även deras hälsa negativt.

4. Ät inte ute löpande. Gör ett storkok hemma med en gryta så har du mat i flera veckor. Frysa in och använd matlådor till jobbet.

5. Avsluta kabel-tv och använd youtube eller Netflix. Idag finns svtplay.se där du kan streama eller youtube där det finns massor med underhållning gratis.

6. Ta inte blancolån eller smslån. Satsa istället på att bygga upp en buffert på ett sparkonto med en riktigt bra sparränta.

7. Ta en kaffe på jobbet. Istället för att köpa en kaffe eller koka kaffe hemma så kan du ta en mugg på arbetet. Du sparar massor av pengar i plånboken.

8. Köp inte lotter. Att vinna på lotteri är en mycket liten chans, då är det bättre att spara pengar och investera i aktieindexfonder eller investmentbolag på börsen.

9. Köp inte en splitterny bil. Så fort du dragit runt nyckeln i bilen så sjunker den med 50% i värde. Bättre att köpa en begagnad bil som är ungefär 3-5 år gammal.

10. Avsluta gym-medlemskapet. Ofta tränar du inte mer än 1 ggr/veckan på gym. Då är det mer prisvärt att vara ute och jogga i naturen och göra några armhävningar eller utfall mot en vägg. Du sparar mer pengar och använder din kropp som träningsredskap, vilket är det bästa eftersom vikten är anpassad till dig.

Har du fler tips på saker som är onödiga att lägga pengar på?

Lämna en kommentar