Akelius får bättre kreditbetyg

Akelius Residential som äger hyresfastigheter har fått ett höjt kreditbetyg av Standard & Poor. Anledningen till höjningen är enligt pressmeddelande en lägre belåningsgrad. Vi på bästasparräntan.net tolkar nyheten som att risken även minskar för inlåning under Akelius Spar egna sparkonton. Akelius Spar ingår nämligen i Akelius-gruppen.

På Akelius Spar AB hemsida står det att de inlånade pengarna från sparkontona placeras i fastigheter. Vidare står det skrivet att man förvaltar 50 000 lägenheter i Sverige, Tyskland, Frankrike, England, Canada och USA. Att fastigheterna är i attraktiva lägen på tillväxtorter bådar gott för stabila kassaflöden, vilket borde minska risken för de som väljer ett sparkonto hos Akelius.

Att Akelius i över 30 år har erbjudit bland de bästa sparräntorna talar för en ansvarsfull ledning som har koll på risker och kreditförluster.

Tidigare har kunder i Akelius Spar AB haft förtur till hyreslägenheter. Dessvärre har man under senaste åren tagit bort denna förmån för sparare. Akelius sparkonto hittar du här.

Lämna en kommentar