Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?

Vinna en miljon kronor

Att vinna en miljon kronor är mångas dröm. Men frågan är, vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Så här svarar några på den teoretiska frågan:

  • Köpa en röd Ferrari
  • Köp ett större hus med pool
  • Investera i en guldklocka och kanske ett smycke till min flickvän
  • Placera hälften i fonder och resa för resten
  • Köpa ett sommarhus på västkusten
  • Resa jorden runt i ett år
  • Placera miljonen i aktier så jag slipper arbeta mer

Intressanta svar på en spännande fråga! Vad hade du gjort? Det gemensamma på många svar är att de flesta skulle välja att konsumera pengarna idag. Några skulle investera dem och sedan leva på avkastningen. En rentier är en person som lever på räntan av sin förmögenhet, vilket inte är så dumt. En bra idé är då att investera i aktier som ger höga utdelningar på 5%, då skulle du få ca 50 000 kronor om året på en miljon kronor. Eller så sätter du in pengarna på ett sparkonto med 6,5% ränta och kan ta ut pengar när du vill.

Spara sig rik

Att spara sig till rikedom är svårt även om det finns de som lyckas. Men då har de kombinerat sparande med investeringar över börsen. Tio steg för att bli rik ger dig bra tips på hur du ska tänka och göra för att snabbare nå miljonen. I stora drag handlar det om att spara mer än vad du gör av med och att alltid betala dig själv först. Sen måste du ta dina surt förvärvade slantar och riskera dem länge på börsen. Det innebär att du måste vara med om både nedgångar och uppgångar i 5-10 år innan du når din miljon. Det krävs en stark vilja och psyke, så att du inte säljer dina aktier när börsen går dåligt. Klarar du inte detta så är sparkonton en bättre väg. Världens rikaste har ofta startat företag eller investerat i företag.

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?

Lämna en kommentar