Flytta från storbankerna för bättre ränta

Sensommaren är här och många avslutar sin semester för att börja jobba igen. Semesterkassan är slut och nu är det dags att börja spara pengar. I dessa dagar är det många som ser över sitt privata sparande. Buffertar byggs upp ifall något oväntat inträffar under hösten och många lägger undan inför julen då mat och klappar ska köpas in.

Se över din ränta

Det vanliga är att man ser över vilka bankkonton man använder idag, vilken ränta har dessa konton? Har du under 2% så är det illa, eftersom inflationen i Sverige är närmare 2%. För att spara slantar och inte minska din köpkraft i kronor så behöver du ha över 2% sparränta. På topplistan på startsidan hittar du sparkonton med över 6% ränta, vilket är riktigt bra när du ska spara pengar snabbt.

Bra konton

Tänk däremot på att konton med så höga räntor inte har någon statlig insättningsgaranti. Vilket betyder att ifall banken skulle gå i konkurs så får man inte tillbaka sina sparpengar. Forfarande tycker många alternativet är bättre än att stanna hos storbankerna som erbjuder nollränta i en inflationsmiljö.

Fast sparande

Om du vet att du kan undanvara pengarna under en längre tid och redan har ett större belopp på 10 000 till 50 000 kronor så kan du välja att spara pengarna på ett fasträntekonto. Det innebär att du låser in sparkapitalet under en bestämd tid såsom 1 år, 2 år eller 3 år. Det här sparandet lämpar sig dig som har ett mål och vet att du inte behöver kapitalet innan ett visst datum och år.

Kontakta oss om du har frågor om topplistan eller fasträntesparande!

Lämna en kommentar