Förränta pengar snabbast

Förränta pengar snabbtAtt bli rik snabbt drömmer många om, men hur ska man uppfylla målet? Svar: Genom att förränta pengar på snabbast möjliga sätt.

Det bästa sättet att förränta pengar är att lägga in dem som aktiekapital i ett nystartat bolag som har intäkter och går med vinst. Avkastningen på ditt kapital brukar bli över 50% varje år, vilket är svårt att slå. Men nu är det inte alla som vill ta risken med att starta bolag. Så vad kan man göra istället?

Näst bästa alternativet är att placera pengar i företag över börsen. Tillgångsslaget heter aktier och innebär att du köper små andelar av börsnoterade företag. Stora svenska bolag som du kan handla aktier i är H&M, Nordea och AtlasCopco för att nämna några. Dessa bolag ger varje år en utdelning på ca 4-5% vilket betyder att du får en förräntning på ca 4,5%. Inte dåligt! Men klart sämtre än att starta företag som ger 50%. Fördelen med aktier är att du inte behöver göra något jobb eller ta ansvar, du äger ju bara en andel av aktiekapitalet. Visst du behöver läsa på om företag och kolla så att de inte sänker utdelningen eller vinsten.

Tredje möjligheten är att välja sparkonton med hög sparränta. Risken är större än vanliga sparkonton eftersom de inte omfattas av statlig insättningsgaranti. Men avkastningen är jämförbar med aktier. Fast pengarna på kontot svänger inte i pris varje dag. Däremot är det bra att hålla koll på företaget som du lånar in pengar hos. Vi på bästasparräntan.net jämför bästa sparkontot dagligen på startsidan, så se till att hitta ett konto som passar dig där.

3 bra tips för nybörjare

1. Allra bäst avkastning får du på börsen. Men risken är stor och du måste ha koll på vad du gör. Kurserna stiger och sjunker varje dag, så placera inte pengar du är rädd för att förlora.

2. Fonder är bra i början. Om du tycker aktier är läskigt så börja med fonder med låga avgifter. Men du kommer aldrig upp i samma bra avkastning som direktinvesteringar i aktier.

3. Välj sparkonton med högsta sparräntan. Alternativ till båda ovan är konton som fortfarande erbjuder en bra ränta. Placera dina pengar på flera sparkonton för att minska risken ifall kontot inte har garanti.

Lämna en kommentar