Högsta sparräntan fram till nyår

Tycker du börsen är orolig och opålitlig? Placera pengarna på en nischbank som har sparkonton med riktigt bra sparränta.

Nu när spararna på börsen har ändrat inställning så finns risk för en negativ trend på marknaden. Då börjar spararkollektivet titta på alternativ till börsen som är både trygga och likvida. Eftersom obligationer är i en riskzon och dyra med låg avkastning så är faktiskt sparkonton bästa alternativet just nu.

Den allra högsta räntan finns bland de mindre sparinstituten som inte omfattas av den statliga insättningsgarantin (där du skulle få upp till 950 000 kronor i garanti om banken går i konkurs).

Just nu erbjuder 4Spar och AkeliusSpar räntor på mellan 3-10%, vilket får anses mycket bra i en lågräntemiljö. Villkoret är att du sparar max 50 000 kr per person och sparkonto. Kolla in vilka sparkonton som erbjuder högsta sparräntan här.

Sprid dina risker

Kom ihåg att när det gäller sparande så behöver man sprida sina risker. Ha inte alla dina pengar i ditt boende, eller allt kapital på ett enda sparkonto. Se istället till att sprida dina pengar mellan aktiefonder, indexfonder, sparkonton, fonder och fastigheter. Om du vill fokusera ditt sprande så behöver du betydande kunskap först, annars blir risken för stor. Egentligen tillkommer bara en ökad risk om du inte har tillräckligt med kunskap i det du placerar.

Lämna en kommentar