Passiv inkomst med sparänta

Skulle du vilja ha en passiv inkomst vid sidan av ditt vanliga jobb? Många önskar idag att de kunde leva på sitt kapital.

En passiv inkomst från sparränta är en en ersättning du får för att inte göra något, det du däremot måste göra är att sätta dig in sparkonton, villkor och deras räntor. Visst krävs det höga sparräntor om du ska få en god inkomst, men som tur är erbjuder just nischbankerna bra räntor idag. Låt säga att du lyckats spara 100 000 kronor från lön och försäljningar av gamla prylar som lega tpå vinden. Placerar du dessa 100 000 kronor på ett sparkonto med fast ränta på 10% så får du 10 000 kronor i avkastning varje år den 31 december. Inte illa när januari närmare sig och alla räkningar ska betalas.

Gör så här för att få en hög ränteavkastning

1. Kontrollera hur mycket i sparränta du får på det sparkonto du har idag. Har du ett vanligt sparkonto hos en storbank så kanske du inte har mer än 0,5% i sparränta. Har du pengarna placerade på ett lönekonto så har du ingen ränta alls.

2. Börja jämföra nischbanker som ger en hög sparränta. En nischbank är en mindre aktör inom finansbranschen som behöver inlåning för sin verksamhet. Ofta är nischbanken specialiserad på sparande och konton. Det är hos dessa som du hittar bästa sparräntan. De kan ofta ge en sparränta på 5-10% så det är en stor skillnad mot storbankernas 0,5% ränta.

3. Fundera på hur länge du vill låsa pengarna. Om du kan tänka dig att låsa in pengarna ett år så kan du får några procentenheter högre ränta än om du valt rörlig sparränta.

4. Gör en ansökan om att öppna sparkonto hos nischbanken. Du hittar niscbanker med bra ränta här.

Lämna en kommentar