Nordnet ska låta robotar investera

Nordnet låter robotar investera pengar

Nordnet blev inte för så länge sedan utköpt från börsen. Tanken är att bolaget gör sig bättre i en onoterad miljö då kraftiga investeringar ska göras i bolaget. Nordnet vill skapa en ny webbplattform med avancerad teknik som förbättrar kundernas fond- och aktiehandel. Nyligen gick Nordnets teknikchef ut med att de ska satsa på AI-robotar som ska placera pengar baserat på vad kunderna har för placeringsönskningar, risk, horisont och avkastningskrav. Nätmäklaren ska även börja med att optimera bolån i framtiden. I framtiden kommer antagligen en stor del av privatekonomin skötas av intelligenta robotar som förvaltar folks kapital. Just pensionssparande kommer antagligen vara automatiskt i framtiden, då många privatpersoner tycker pensionsämnet är tråkigt och krångligt.

Fakta: Öhmangruppen och Nordic Capital köpte ut Nordnet för 6,6 miljarder kronor. Ägare av Öhman är familjen Dinkelspiel.

Många kunder har på Twitter och Facebook klagat över designen på Nordnets hemsida och jämfört sidan med Avanzas mer moderna sajt. Nu är det alltså troligt att Nordnet hämtar igen försprånget som Avanza har.

Sparkonto+ har varit ett populärt koncept hos Avanza där man samarbetat med nischbanker som Collector och Nordax för att få en hög sparränta till sina kunder. Vi får se om Nordnet kan komma med ett liknande erbjudande som ger en bra inlåningsränta.

Investerar i fintech

Samtidigt finns Nordnet Ventures som investerar i nya techbolag inom finans. Här bör det finnas investeringsmöjligheter inom appar, webbplatser och affiliates som bästasparräntan.net. Nätmäklare och banker behöver nå ut till sina kunder och leverera innehåll, som kommer bli allt viktigare för de snabbfotade internetanvändarna. Att leverera värde i form av innehåll till kunderna blir allt viktigare.

Lämna en kommentar